african pattern light colours shain foundation
buurtmakerbuurheld AnneMarie Tiebosch

buurheld AnneMarie Tiebosch

Waarom is AnneMarie een Buurheld?
De Amsterdamse Bijlmer kun je sociaal gezien gerust een uitdagende wijk noemen. Daarom vindt de 29-jarige Esther het des te belangrijker dat bewoners als AnneMarie (53) de buurt mooier maken. ‘AnneMarie is iemand die oprecht in mensen gelooft. Zij heeft mij serieus genomen, op een moment dat ik mijzelf nog niet serieus nam. Zij heeft mij geplukt, in het water gezet en in volle glorie laten bloeien – en mij daarmee gemotiveerd om mezelf te ontwikkelen als schrijver’, vertelt Esther enthousiast. Lees het hele artikel hier

‘Ik wil mensen graag aanmoedigen’, zegt AnneMarie.  ‘Ik zeg tegen mijn kinderen: als jij enthousiast bent, ben ik drie keer zo enthousiast. Ik merk namelijk dat mensen beter hun talenten ontwikkelen, als ze door anderen gemotiveerd worden. Het kriebelt bij mij dan ook altijd om mensen in beweging te krijgen.’

Up

Shain Foundation is opgericht door Annemarie Tiebosch in 2005 en zet zich in voor muzikale ontplooiing en het verbeteren van de sociale cohesie o.a. door muziek. De stichting is gevestigd in Amsterdam Zuid-Oost en initieert  projecten dichtbij huis en in Sierra Leone, het andere ‘dicht bij huis’, thuisland van Amara Kabba, Sierra Leoons reggae artist en wijlen AnneMarie haar man, met wie zij de basis schepte voor de stichting.

Social Share
S h a i n S h a i n S h a i n