african pattern light colours shain foundation
Groove on the Roof
Groove on the Roof

Groove on the Roof

Groove on the Roof bestaat in 2018 vijf jaar, de Bijlmer viert zijn 50-jarig jubileum en het is vijftien jaar geleden dat Amara Kabba overleed. Dit alles komt bij elkaar in een grootste viering op zaterdag 1 september 2018: Groove on the Roof Bigi Yari.

In de line-up staan artiesten en bands die een belangrijke bijdrage hebben geleverd aan de muzikale en culturele ontwikkelingen in de Bijlmer. En dat in vele kleuren en stijlen. Gospel, kaskawina, hip hop, afro jazz, high life, reggae en nog vele andere muzikale schakeringen zijn tijdens dit jubileum te horen. Ook is er een workshop van de Bijlmer Steelband voor kinderen, geeft de Mobiele Omroep Bijlmer ter plekke verslag en is er een foto tentoonstelling waarin een paar van Bijlmers grootste artiesten prachtig in beeld vertoond worden.

Het is belangrijk om te benadrukken dat op dit evenement niet alle pioniers in het zonnetje gezet kunnen worden. De Bijlmer heeft in 50 jaar tijd zoveel muzikaal talent voortgebracht dat die onmogelijk op een podium passen. Laat staan op een dakterras in Florijn-Noord!

Event Details

Up

Shain Foundation is opgericht door Annemarie Tiebosch in 2005 en zet zich in voor muzikale ontplooiing en het verbeteren van de sociale cohesie o.a. door muziek. De stichting is gevestigd in Amsterdam Zuid-Oost en initieert  projecten dichtbij huis en in Sierra Leone, het andere ‘dicht bij huis’, thuisland van Amara Kabba, Sierra Leoons reggae artist en wijlen AnneMarie haar man, met wie zij de basis schepte voor de stichting.

Social Share
S h a i n S h a i n S h a i n